Foto: TT

Köpte körkort av pizzabagare – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 38-årig man stannades två gånger med förfalskat körkort – som han köpt av en pizzabagare. Mannen döms till en månads fängelse mot sitt nekande då han trodde att körkortet var äkta, det skriver Sydöstran och BLT.

Mannen stoppades i Ronneby i fjol och polispatrullen kunde konstatera att körkortet var förfalskat. 38-åringen hävdade att det var köpt av en ”okänd pizzabagare i Sollefteå” för 10 000 kronor och att han trodde att det var äkta, något som Sydöstran var först med att rapportera om.

Tre veckor senare stannades mannen återigen av polis när han körde bil, denna gång i Borås. Även denna gång hade han ett falskt körkort trots att polisen i Ronneby beslagtagit körkortet.

Blekinge tingsrätt tror inte på mannens historia, att han trodde att körkortet var äkta och därför fick köra bil. Straffet blir en månads fängelse för brukande av falsk urkund och olovlig körning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.