Arkivbild på andra kor. Foto: TT

Kor sköts ihjäl – misstogs för vildsvin

Uppdaterad
Publicerad

Tre kor har dött under vildsvinjakten på Almö i Ronneby, rapporterar P4 Blekinge. På måndagen hittades en dräktig ko död efter att en jägare misstagit kon för ett vildsvin.

– Det var uppsprättat längs buken och kalven låg utanför. Man undrar ju varför man gör på detta viset om man nu råkar skjuta ihjäl en kossa, säger markägaren Tord Karlsson till radion.

Kort därefter hittades ytterligare en skadeskjuten ko som fick avlivas. Jägaren har själv berättat för polisen om händelsen och även lämnat in sitt vapen. Polisen har upprättat en anmälan om brott mot jaktlagen. Jägaren riskerar att bli av med sin jaktlicens, eventuellt böter.

– Det händer att man ibland skjuter fel djur men generellt ska man ju ha koll på vad man skjuter innan man avfyrar sitt vapen, säger polisens förundersökningsledare Patrik Thorssell till P4 Blekinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.