Foto: SVT

Uppträder för påven i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av oktober uppträder Fredrikskyrkans goss- och herrkör för påve Franciskus, när han är på besök i Lund. Något som hedrar körmedlemmarna.

– Det känns väldigt stort, säger Henrik Alpner.

Uppträdandet kommer att äga rum i Malmö Arena och kören kommer att sjunga tillsammans med Lunds gosskör. Körledaren Justin Hazelgrove menar att händelsen betyder mycket.

– Det här tillfället är verkligen speciellt, jag tror att kören tycker det är mycket mer spännande än nervöst, säger Justin Hazelgrove.

”En gång i livet”

Förberelserna är nu på förhand noggranna – och när det väl gäller den 31 oktober ska allt sitta perfekt. Och Justin tror inte att nervositeten kommer att ta över.

– Det kanske är en gång i livet som man får uppleva detta, men bara man fokuserar på musiken och fokuserar på den disciplinen som den här kören har så kommer det gå jättebra, säger han.

Noggrann förberedelse

Alexander Andersson Bejdevi tänker förbereda sig mycket inför uppträdandet. Och på frågan om vad han tror påven gillar för musik, svarar han så här.

– Lite ljus och ljuvlig musik. Väldigt högt, men inte för högt och långa och trevliga, säger Alexander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Blekinge
Mer Nyheter