Foto: Fredrik Kronholm/Videoproducenten

Brand i källare i friluftsanläggning

Uppdaterad
Publicerad

Det brann kraftigt i källaren i friluftsanläggningen Karlsnäsgården i Ronneby kommun under onsdagsmorgonen. Inga personer ska ha kommit till skada.

Vid niotiden på onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en brand i en publik lokal i Karlsnäs i Ronneby kommun. Det hade börjat brinna i källaren i friluftsanläggningen Karlsnäsgården.

– Det har varit någon kurs här och ett tjugotal ungdomar satt och åt frukost när de kände av rökutvecklingen, säger Stefan Eriksson, räddningstjänsten östra Blekinge.

Började brinna i bastu

Flera styrkor från räddningstjänsten var på platsen och vid tiotiden var branden under kontroll. Enligt uppgift ska det ha börjat brinna i bastun i källaren.

– Den är nu släckt och vi håller på att säkerställa att det inte ska sprida sid. Det kommer vara någon timmes efterbevakning här, säger Stefan Eriksson.

Oklar orsak

Inga personer ska ha kommit till skada. Orsaken till branden är oklar.

– Det är oklart vad som ligger bakom branden men vi ska försöka ta reda på orsaken, säger Filip Annas från polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.