Den växande vildsvinsstammen gör att vi ser ut att gå mot ännu ett rekordår när det gäller vildsvinsolyckor i trafiken. Foto: Johan Nilsson / TT

Kraftig ökning av vildsvinsolyckor i år

Uppdaterad
Publicerad

Antalet vildsvinsolyckor i Blekinge har dubblerats sedan förra året. Bland annat var det ett vildsvin som låg bakom dödsolyckan på E22 i Bromölla i tisdags.

Hittills i år har 334 vildsvinsolyckor inträffat på länets vägar, rapporterar BLT. Ökningen av vildsvin tros bero på den milda vintern som gjorde att grisarna fick fler kultingar.

-När det gäller trafiksäkerhet finns många problem med vildsvin. De tar sig igenom viltstängsel och de är svarta och syns inte i höstmörkret, säger Mats Dalén, polis, till tidningen.

Bland annat var det ett vildsvin som låg bakom dödsolyckan på E22 i Bromölla i tisdags, då en lastbil körde in i vägräcket och välte efter att ha försökt väja undan grisen. Därefter körde en personbil in i den välta lastbilen, och föraren avled.

Även rådjursolyckorna har ökat med 20 procent sedan i fjol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.