Foto: SVT

Krif krävs på 400.000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Den ekonomiska krisen inom Krif hockey fortsätter. Enligt Blekingesporten har klubben fått ett inkassobrev där banken begär att 400.000 kronor ska betalas in innan månadens slut. Men enligt Krifs ordförande har man redan betalat tillbaka en del av det man är skyldig.

Som SVT Nyheter Blekinge tidigare har berättat befinner sig Krif hockey i en ekonomisk kris. Klubben har skulder på sammanlagt 1,7 miljoner kronor och i förra veckan hölls ett krismöte. Där presenterades möjligheten att ta ett externt lån som lösning på skuldkrisen. Men i veckan fick de elva borgensmännen ett inkassokrav där banken kräver att ett kreditlån på 400.000 kronor ska betalas tillbaka innan månadens slut, enligt Blekingesporten.

– Jag vill inte kommentera något nu, eftersom jag är på semester och inte har några förstahandsuppgifter, säger kubbens ordförande Jan Mårtensson.

Stämmer uppgifterna om 400.000 kronor?

– Nej, i nuläget är vi inte skyldiga så mycket.

Hur mycket är ni skyldiga då?

– Jag kan inte svara på det, du får återkomma i morgon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer