Tiotusentals turister har lämnat öarna Koh Phangan och Koh Tao inför den tropiska stormen Pabuk Foto: AP

Kristofer från Karlskrona fast på thailändsk ö

Uppdaterad
Publicerad

Inför att den tropiska stormen ”Pabuk” idag på allvar drar in över Thailand har många turister fastnat på landets semesteröar. En av dem är Kristofer från Karlskrona.

– Myndigheterna har tagit det säkra före det osäkra och förbjudit båttrafik, säger han.

Ovädret som är på väg mot landets södra delar förväntas nå full styrka runt lunch, svensk tid. För Kristofer och hans familj, som anlände på nyårsdagen, innebär det att de har fått pausa sin planerade båtluffning i området.

– Alla turisterna har blivit kvar på ön. Det är lätt att förlänga sin vistelse eftersom inga nya turister kan komma hit, men det är jobbigt för de som ska flyga hem, säger han.

Starkare vindar

På västkusten där han befinner sig ska det vanligtvis vara en torrperiod med svaga vindar så här års, men just nu svajar träden rejält i vinden på ön Koh Ngai, söder om Koh Lanta. Det vanligtvis klara vattnet kring ön har blivit grumligt.

– Vi befinner oss på östra sidan, som är läsidan. Än så länge är det inte värre än en dålig dag på Saltö, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.