Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kritiserad chef tvingas lämna kommunen

Kritiserad chef tvingas lämna kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Funktionsstödsförvaltningens chef Kristina Tercero tvingas lämna sin tjänst – efter ett och ett halvt år i kommunen.
Beslutet togs efter den senaste tidens missnöje och turbulens.

I flera skrivelser har personal och enhetschefer på funktionsstödsförvaltningen i Karlskrona vittnat om dålig arbetsmiljö kopplat till ledningen. Det har handlat om härskartekniker, angiveri av kritiska medarbetare och sjukskrivningar till följd av ledarskapet.

Under förra veckan diskuterades situationen på kommunstyrelsens allmänna utskott, men den politiska ledningen uttryckte då ett fortsatt och samlat förtroende för Kristina Tercero.

Under helgen yttrade dock kommunalrådet Magnus Larsson (C) att det behövdes ett förändrat ledarskap och enligt vad SVT Nyheter Blekinge erfar tvingas nu Tercero att lämna sin tjänst – officiellt på egen begäran.

– Den förtroendekris som uppkommit i funktionsstödsförvaltningen gör att vi är eniga om att det är bäst för verksamheten att någon annan tar över, säger Carl-Martin Lanér, kommundirektör.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Blekinge tar kommunens verksamhetsutvecklare Per Jonsson tillfälligt över som chef i förvaltningen.

SVT Nyheter Blekinge har sökt Kristina Tercero.

– Jag känner att jag inte vill uttala mig om något just nu. Så jag lämnar ingen kommentar, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer