Bryter tystnaden om stängda krogar

Publicerad

Nu bryter krögaren Torbjörn Jonsson tystnaden om de stängda krogarna i Karlskrona. Samtidigt meddelar han att den utsålda hårdrockskonserten på Circo kommer att bli av.

Frågetecknen var många när fyra uteställen utan förvarning stängde i Karlskrona förra veckan. Och fram till i dag har krogägaren Torbjörn Jonsson gjort sig oanträffbar. Men i dag bryter han alltså tystnaden om de stängda krogarna.

– Det här känns naturligtvis inte bra. Det är ett livsverk som försvinner, säger Torbjörn Jonsson till SVT Nyheter Blekinge.

Det är krogarna Fox & Anchor, Pinchos, Statt och Circo som plötsligt stängde sina dörrar. Till och med personalen blev överraskade, då flera fick meddelandet bara fyra timmar före att arbetspassen skulle börja.

Öppnas efter renovering

Någon förklaring till de plötsliga stängningarna, lämnade han däremot inte under den presskonferens som hölls i Karlskrona i dag.

Han säger dock att tanken är att Pinchos och Circo kommer att öppna efter en renovering – däremot är det över för krogarna i Statt.

– Vår målsättning är att öppna upp Pinchos så fort som möjligt, om två eller tre veckor. Likandant med Circo, säger Torbjörn Jonsson.

Han säger också att den planerade och utsålda spelningen med hårdrocksbandet Mustaschs kommer att bli av på Circo nästa helg.

Svårflirtad publik

Torbjörn Jonsson säger att nattklubbspubliken är svårflirtad om man inte gör något stort.

– Man ska ha dyra liveakter annars är det svårt att få ut en stor publik. Folk är inte beredda att betala inträdespengar som man måste ta för att få ihop det med allt.

Tror du att Karlskrona kommer få en nattklubb framöver?

– Det tror jag. Och jag hoppas på det för Karlskronas skull. Hur när och vem som ska driva den vet jag inte just nu.

Krogägaren säger att den personal som är fastanställd inte kommer att sägas upp.

– Timpersonalen har vi lite olika planer för framöver, men det kan jag inte gå in på just nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer