Nina Olsson fick stänga igen restaurangen i mitten av mars. Foto: Sara Larsson

Krögaren från Jämjö om livet i karantän i Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

I vanliga fall serverar krögaren Nina Olsson från Jämjö blekingska delikatesser på sin restaurang i Barcelona. Men på grund av coronaviruset har hon fått stänga verksamheten och sitter nu i karantän i sitt hem.

Nina Olsson från Jämjö driver restaurangen ”Pappa Sven” i Barcelona där gästerna kan beställa rätter som kroppkakor och rårakor. Men i mitten av mars förändrades hennes vardag plötsligt, då coronautbrottet tvingade henne att slå igen verksamheten och isolera sig i sitt hem.

– Det kommer förstås att bli tufft ekonomiskt, men vi är många som är i samma situation. Jag hoppas att folk kommer vara så trött på att sitta inne när det här är över att alla vill gå ut och äta, säger hon. 

Corona i Blekinge

”Går nästan inte att ta in”

Nina Olsson beskriver hur Barcelonas gator är näst intill tomma och att hon bara får gå ut för att handla mat eller besöka apoteket.

– De man ser står med två meters mellanrum och har munskydd och handskar på sig. Det känns som en film och går nästan inte att ta in, säger hon.

Se bilder från Nina Olssons liv i karantän i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet