Krögaren Miodrag ”Miki” Miljkovic i Olofström tycker att restaurangerna skulle ha stängts i början av pandemin – mot kompensation från staten. Foto: SVT

Krögarprofilen Miki: ”Man svävar mellan hopp och förtvivlan”

Publicerad

Krögaren Miodrag ”Miki” Miljkovic i Olofström är uppgiven efter ytterligare begränsningar av öppettiderna. Han tycker att restaurangerna lika gärna kunde ha stängts och fått kompensation från staten.

Familjen Miljkovic har drivit Old Square i Olofström sedan 1983. Under de 37 åren är den pågående coronakrisen det hårdaste slaget mot familjeföretaget.

– Man svävar mellan hopp och förtvivlan, säger krögaren Miodrag ”Miki” Miljkovic.

Utmaning för krögare

Den senaste skärpningen av restriktionerna började gälla den 1 mars och innebär att restauranger måste stänga 20.30. Det är ytterligare en utmaning för krögare.

– Vi hinner knappt öppna förrän vi ska stänga. Den korta tiden räcker inte till för att tjäna sitt levebröd, säger Miodrag Miljkovic.

Förslaget: ”Lockdown”

Nu har han ett förslag på hur restriktionerna borde utformats i stället. Han tycker att restaurangerna skulle ha stängts helt och hållet i början av pandemin – och fått kompensation av staten.

– Då skulle det ha gett större effekt. Då hade det varit en lockdown från början och påskyndat processen mot en förbättring, säger Miodrag Miljkovic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.