Foto: Pontus Lundahl/TT

Kronprinsessan i Ronneby – detta händer i dag

Uppdaterad
Publicerad

I dag kommer Kronprinsessan Victoria till Ronneby. Allmänheten är välkommen att följa kronprinsessans vandring genom staden. Här är hålltiderna för besöket.

10:30 Vandringen tillsammas med allmänheten inleds

Vandringen startar från Ronneby torg. Allmänheten har bjudits in för att följa med på den fortsatta vandringen ner till Brunnsparken.

11.15 Brunnsdrickning vid Gamla källan i Brunnsparken

11.30 Agility- och hunduppvisningar av Blekinge Brukshundsklubbar på Fredsplanen

12.00 – 13.00 Lunch för ett slutet sällskap på Mandeltårtan

Kronprinsessan serveras vegetarisk buffet baserad på lokala råvaror och bland annat lokal getost. Caféet har fått sitt namn efter Oscar II besök i Brunnsparken 1890, och vars favoritbakverk var mandeltårta. Även kungaparet besökte caféet år 2013 i samband med länsbesök i Blekinge ”Konungen Sveriges statschef i 40 år”.

13.00 Vandringen återupptas upp i Brunnsskogen

Under vandringen i Brunnsskogen kommer Blekinges ornitologer, Blekinge Ornitologiska Förening, Ronneby Orienteringsklubb samt Naturskyddsföreningen visa upp sig.

14.30 Stopp vid Trollsjön tillsammans med skolbarn

Naturum Blekinge dukar upp en naturstation med vattenkikare, håvar, spannar och luppar. Utställning ihopsamlad av årskurs-4 barn; växter, fiskar och småkryp från Trollsjön och skogen.

15.00 Utefika för Kronprinsessan i Brunnsparken

Avslutning 15.45

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.