Kropp hittad i Älmtasjön – misstänks vara försvunnen 55-åring

Uppdaterad
Publicerad

En avliden person har hittats i Älmtasjön i Karlshamns kommun. Enligt polisen handlar det med stor sannolikhet om den man som anmäldes försvunnen under gårdagen.

Strax innan klockan åtta på onsdagskvällen anträffades en tom kajak i Älmtasjön i Karlshamns kommun. Enligt uppringare till SOS Alarm saknades en man i 55-årsåldern efter att han paddlat ut i sjön tidigare under kvällen.

Det blev en stor sökinsats på platsen där räddningstjänst, ambulans, polis och helikopter deltog, och polisen upprättade en anmälan om försvunnen person.

Strax efter klockan 19 på torsdagskvällen meddelande polisen att en avliden person hittats i samma sjö – och att det sannolikt handlar om samme man, även om identiteten inte är helt säkerställd.

– Utifrån omständigheterna så gör vi bedömningen att det med stor sannolikhet rör sig om samma man, och anhöriga är underrättade om anträffandet, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.