Bilden är inte från händelsen. Foto: Arkiv

Krossade flera fönster – fångades på kamera

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern döms för att ha krossat flera fönsterrutor till en mataffär i Olofström. En kamera i ett av fönstren på lokalen fångade honom på bild.

Det var den 14 december som en man i 30-årsåldern krossade fem fönsterrutor tillhörande en mataffär på Vilboksvägen i Olofström, kostnaden landade på 17 500 kronor.

Fick bilder till sin mobil

Mannen har nekat till skadegörelsen, men en kamera har fångat honom på bild. Byggnadens ställföreträdare fick automatiskt bilder till sin mobiltelefon och åkte ner till platsen och konfronterade mannen. Trots bildernas dåliga kvalitet kunde man känna igen personens klädsel.

Hundrastare vittnade händelsen

En kvinna som var ute och rastade sin hund, såg händelseförloppet och kunde stödja ställföreträdarens bilder. Hon hörde rutorna krossas och såg sedan mannen gå omkring runt byggnaden. När polisen grep mannen på platsen var han berusad.

Mannen döms nu till villkorlig dom för skadegörelse och ska även betala skadestånd på 16 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.