Kungsholms fort Foto: Visit Karlskrona

Kungsholms fort kan öppnas för värnpliktiga

Publicerad

Försvaret undersöker möjligheterna att placera värnpliktiga på Kungsholms fort, och därmed ta det i bruk som kasern på nytt. Det skriver BLT.

Det beräknas komma 250 nya värnpliktiga till Karlskrona nästa år, men det finns inte plats för dem inne på Marinbasens område. Därför letar Sjöstridsskolan efter ett alternativt boende, och då har Kungsholms fort inspekterats och övervägs nu som en möjlighet.

– Fortet är i betydligt bättre skick än man skulle kunna tro, säger Sjöstridsskolans utbildningschef Tomas Martinsson till BLT.

Tanken är att de värnpliktiga ska placeras i sovsalarna som finns ute på fortet, och det kommer att införas transporter till fastlandet.

Om det blir aktuellt att flytta ut de värnpliktiga till Kungsholmen, kan stora delar av militärutbildningen också att genomföras ute på fortet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer