Polisens presstalesperson Robert Loeffel säger att den anträffade kan misstänkas vara den försvunne 57-åringen. Bilden är från tidigare sökinsats. Foto: SVT/Polisen

Kvarlevor hittade i sökandet efter försvunne 57-åringen i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen meddelade polisen att man hittat mänskliga kvarlevor i Karlskrona skärgård. Det upptäcktes i samband med sökandet efter 57-åringen, som varit försvunnen sedan 25 juli.

– Det rör sig om mänskliga kvarlevor som vi anträffat ute i skärgården på land, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid Polisen till SVT Nyheter Blekinge.

Det är inte fastställt att kvarlevorna är den försvunne mannen men polisen har underrättat 57-åringens anhöriga. En rättsmedicinsk undersökning ska nu göras för att identifiera personen.

Styckmord i Karlskrona

– Det är ett genombrott i utredningen, att vi har anträffat en person som vi kan misstänka är den här personen, säger Robert Loeffel.

Enligt polisen är det uppgifter som framkommit i utredningen som lett fram till området för fyndet. Skärgårdsområdet runt fyndet är nu avspärrat och dykningar ska göras  under kommande vecka.

Blandade känslor för 57-åringens familj

Målsägandebiträdet Henrik Månsson företräder 57-åringens föräldrar har varit i kontakt med familjen efter beskedet.

– Det är blandade känslor. Både lättnad över att man hittat något som kan vara han och sorg över att han då verkar vara död, säger Henrik Månsson, till SVT Nyheter Blekinge under måndagskvällen.

Försvunnen sedan juli – två häktade för mord

57-åringen försvann den 25 juli i år och sedan dess har polisen, kustbevakningen och Missing people genomfört omfattande sökinsatser i området runt Karlskrona – med särskild fokus på skärgården.

Försvinnandet utreddes inledningsvis som ett misstänkt människorov men i augusti ändrades rubriceringen till mord.

Två män i 20-års åldern, med kopplingar till den försvunne mannen, är misstänkta för mordet och har suttit häktade i snart tre månader. Männen har hela tiden nekat till brottsmisstankarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet