Det var i november som Camilla Haak upptäckte att en blomdekoration i form av ett hjärta hade stulits från hennes avlidna dotters grav – som senare hittades på en annan kvinnas babyshower. Foto: SVT

Kvinna åtalas efter uppmärksammade gravstölden

Uppdaterad
Publicerad

Nu har stölden av blomsterkransen från Camilla Haaks avlidna dotter lett till rättsligt efterspel. Den kvinna som mottog kransen misstänks för häleri, då hon enligt åklagaren borde ha förstått att kransen var stulen.

Det var i november som Camilla Haak upptäckte att en blomdekoration i form av ett hjärta hade stulits från hennes avlidna dotters grav. Senare hittades blommorna på en babyshower hemma hos en kvinna i Sölvesborg. Kvinnan som höll babyshowern menade att hon fått den av ett par bekanta, och redan direkt misstänkt att den var stulen.

Nu åtalas kvinnan för häleri, då hon tog emot kransen trots att åklagaren anser att hon borde förstått att ett brott förelåg.

Kvinnan nekar till brott. Hon säger i förhör att hon fick blomsterkransen i present av tre ytligt bekanta och att hon inte ville ifrågasätta varifrån de kom. Hon säger också att hon aldrig hade haft blommorna på sin babyshower om hon visste att de var stulna från en grav.

En person som pekats ut av kvinnan som den som gett henne blomkransen har hörts av polis, men han nekar till all inblandning i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.