55-åring från Sölvesborg åtalas för flera brott. Foto: TT

Kvinna knivskars, låstes in, hotades och utsattes för stryptag

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan blev knivskuren i benet, inlåst och hotad. Vid ett annat tillfälle utsattes hon för strypgrepp. En 55-årig man från Sölvesborg åtalas nu för brotten.

Vid olika tillfällen har kvinnan blivit misshandlad. Vid ett tillfälle blev hon utsatt för en utdragen misshandel där hon blev knivskuren i benet och slagen med ett läderbälte.

Grov misshandel

Hon blev även inlåst flera timmar under natten och hotad för att inte göra en polisanmälan. Ett annat tillfälle blev hon utsatt för strypgrepp och ytterligare hot.

En 55-årig man från Sölvesborg åtalas nu vid Blekinge tingsrätt för grov misshandel, olaga frihetsberövande, övergrepp i rättssak och olaga hot. Eftersom han enligt åklagaren hade en pistol på sig i samband med misshandeln av kvinnan åtalas han också för grovt vapenbrott.

Förnekar brott

Mannen ställs samtidigt även inför rätta för flera andra brott. Enligt åtalet har mannen utsatt ytterligare personer för misshandel och olaga hot. Sammanlagt är det 13 olika åtalspunkter, bland annat knivbrott, rattfylleri och narkotikabrott.

Mannen förnekar de flesta brotten, förutom två fall av dopningsbrott som han erkänner. Grovt vapenbrott varken erkänner eller förnekar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.