Kvinna ljög om beskjutning – polisen lägger ned utredning

Uppdaterad
Publicerad

I april rapporterade SVT Nyheter Blekinge om en kvinna som polisanmält att hon blivit beskjuten av fyra ungdomar på moped i Nättraby. Nu går polisen ut i ett pressmeddelande att händelsen inte har gått till på det sättet.

Kvinnan polisanmälde att hon blivit beskjuten i Nättraby och fick plocka ut två kulor ur kroppen på akuten i Karlskrona. Enligt polisen har det under förhör och genom teknisk undersökning framkommit att händelsen inte gått till på det sätt som målsägande först beskrev händelsen.

– Det är nu bevisat. Målsägande har medgivit att det inte var några killar på moped som sköt mot henne, säger Magnus Bergman, chef för lokalpolisområde Karlskrona.

Händelsen ska istället har skett i eller i närheten av hennes bostad och med ett luftvapen som tillhör målsäganden själv.

Vill lugna boende

Polisen väljer nu att informera om den nedlagda utredningen för att lugna boende i området.

– Vi vill dela med oss av den här informationen för att lugna den oro som kan ha uppkommit i samband med att händelsen anmäldes, säger Magnus Bergman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.