En stor polisinsats ägde under påskhelgen rum i Karlskrona efter ett misstänkt våldsbrott. En kvinna är misstänkt för falsklarm. Foto: Johan Nilsson / TT

Kvinna misstänks för falsklarm efter massiva polisinsatsen

Uppdaterad
Publicerad

En anhörig till en polisman i Karlskrona slog larm om att hon blivit överfallen av två maskerade gärningsmän, som knivhögg henne i armen och slog sönder hennes bil. Nu är kvinnan delgiven misstanke om falsklarm – och riskerar fängelsestraff.

På långfredagens natt larmades ett stort antal polispatruller till Ramdala i Karlskrona, där en kvinna uppgivit att hon blivit överfallen av två män. Kvinnan var anhörig till en polisman och brottet kopplades till makens yrkesutövning, vilket orsakade ett massivt polispådrag. Men snart fattade polisen misstankar om att händelsen var ett påhitt.

Nu har kvinnan delgivits misstanke om falsklarm.

– En person är delgiven misstanke och har förhörts om händelsen. Jag vill inte gå in på vad hon har sagt men hon har lämnat en berättelse. Hon har inte angett någon inställning till brottet, säger Jonny Philipsson, åklagare och förundersökningsledare.

Polisen undersökte en bil på den misstänkte brottsplatsen. Foto: Johan Nilsson / TT

Orsakade stor polisinsats

Mellan 15-20 patruller var med i insatsen, och bilar stannades och kontrollerades på E22:an under två dagar. Hur mycket insatsen kostade är i nuläget oklart.

– Det är en fråga som kommer ställas till polismyndigheten. Men det här förorsakade ett ganska stort pådrag, så visst är det ett allvarligt brott.

Kvinnan riskerar nu böter eller fängelse i högst ett år.

– Utredningen är inte klar än så jag kan inte säga vad som händer nu. Vi ska bedöma kvinnans uppgifter och se om det är något ytterligare som behöver genomföras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.