Kvinna rånad på bil och hundar i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i Sölvesborg misshandlades och rånades på sin bil i Sölvesborg under fredagskvällen. I bilen som gärningsmannen åkte i väg med satt även kvinnans hundar.

På lördagseftermiddagen meddelade polisen att de anhållit en man i 20-årsåldern för brottet, som rubriceras som människorov och rån.

Polisen larmades om händelsen 22.18. Kvinnan ska då ha lyckats kontakta polisen och berättat att hon misshandlats och rånats av en för henne okänd man vid Kämpaslätten i norra Sölvesborg. Brottsplatsen beskrivs som någon form av industriområde.

– Det är lite rörigt, hon ska ha blivit intvingad i sin bil, men om det är hennes egen eller gärningsmannens vet jag inte. Men hon har blivit tillfälligt frihetsberövad, därefter har gärningspersonen stulit hennes bil, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen

Kvinnan fördes till sjukhus

Det är oklart vilken typ av form av våld som gärningsmannen använde, eller hur pass allvarligt skadad kvinnan är. Men hon fördes med ambulans till sjukhus. Polisen meddelade på lördagsmorgonen att kvinnan är kvar på sjukhuset och att de kunnat förhöra henne om händelsen.

Några timmar efter händelsen hittade polisen kvinnans bil och omhändertog hundarna.

En anhållen

En man i 20-årsåldern blev anhållen i sin frånvaro och hittades under lördagen. Efter förhör valde åklagaren att hålla mannen fortsatt anhållen för brottet, som rubriceras som människorov och rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.