10 månader gamla Bella skulle bli passad av kvinnan men blev avbokad i sista stund. Foto: TT/Cecilia AhleVisa alla (2)
Visa alla (2)

Kvinna bakom djursexnätverk är hundvakt i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

En tidigare huvudperson i ett hemligt djursexnätverk i Sverige är nu hundvakt i Blekinge. Flera hundägare i länet har redan anlitat kvinnan, som själv uppger att hon sedan länge har slutat med tidelag och djursexfilmer.

År 2008 infiltrerades och avslöjades ett hemligt djursexnätverk av tidningen Expressen, där en kvinna i Mellansverige var en av nyckelfigurerna.

Kvinnan hade då spelat in och sålt ett stort antal filmer där hon har sex med hundar. Hon har också haft djursexshower för publik hemma och tränat valpar för att vara med i porrfilm.

Se hela inslaget här: Kvinnan har passat flera hundar i Blekinge

Upphört med djursex

Sedan ett par år tillbaka bor kvinnan i Blekinge, och nu är hon hundvakt genom en internetsajt. Hon säger till SVT Nyheter Blekinge att hon sedan länge har upphört med djursex.

– Det var längesen. Det är en mörk sida av mitt liv, säger kvinnan.

Har passat flera hundar

Kvinnan har enligt sin profil på internetsajten en egen hund och har redan passat ett antal hundar i Blekinge. Hon kan inte svara på vad hon tror hennes kunder tänker om de visste om hennes historia. Det är inte något hon berättar för hundägarna.

– Nej, det är en del av mitt liv som jag överhuvudtaget inte vill veta av längre, för det är längesen.

Hade kvinnan som hundvakt

Men att det här är något som kvinnan säger sig ha slutat med spelar ingen roll för Patrik Skog i Blekinge. Han bokade kvinnan som hundvakt åt sin 10 månader gamla vita herdehund, Bella, via internetsajten.

När han sen upptäckte vilket sammanhang hon har florerat i tidigare avbokade han direkt.

– Jag blir äcklad, ledsen och arg. Även om jag inte har haft min hund där så känner jag mig kränkt. Jag har ju ett ansvar för henne och precis som ett barn så är det jag som ska ta hand om henne. Framför allt tänker jag på de stackars varelser som hon har utsatt tidigare, säger Patrik Skog.

Polisen har känt till kvinnan

Blekingepolisen har haft kännedom om kvinnan sedan 2015 och har kartlagt hennes aktiviteter på nätet, men trots att de har hittat ett stort antal sexfilmer med djur har kvinnan inte kunnat knytas till något brottsligt. Tidelag, alltså sexuellt umgänge med djur, blev brottsligt i Sverige våren 2014.

– Jag vill inte ha min hund hos någon som dokumenterat har sysslat med tidelag. Den här personen ska inte passa andras hundar under några omständigheter, säger Patrik Skog.

När SVT Nyheter Blekinge frågar kvinnan om hon själv tycker att hon är en lämplig hundvakt, håller hon inte med.

– Det är väl upp till var och en. Jag tar väl lika bra hand om hundarna för det.

Men har du förståelse för att man som hundägare kanske inte vill lämna sin hund till dig om man vet om att du har haft sex med hundar innan?

– Jo, det kanske kan vara så ja, säger kvinnan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

10 månader gamla Bella skulle bli passad av kvinnan men blev avbokad i sista stund. Foto: TT/Cecilia Ahle
Hundägaren Patrik Skog med sin herdehund
Patrik Skog hade anlitat kvinnan som hundvakt åt sin 10 månader gamla hund Bella, men avbokade mötet. Foto: Cecilia Ahle