Arkivbild. Bilden har inget med händelserna att göra.

Kvinna stalkade kommunchef – döms till skyddstillsyn

Publicerad

I flera månader ringde kvinnan till kommunchefen varje dag. Hon skickade även blommor hem till honom. Och tillslut gick hon så långt att hon åkte hem till chefens bostad.

Kvinnan, som är i 50-årsåldern, döms nu för olaga förföljelse och hemfridsbrott. Anledningen är att hon under en längre tid har ”stalkat” en kommunal chef i västra Blekinge.

Kvinnan hade ett tidigare kontaktförbud mot mannen, ett förbud hon överträdde. Vissa dagar ringde hon den kommunala chefen flera gånger per dag och pratade in meddelanden på hans telefonsvarare.

Rosor i svekets färg

Hon skickade också blommor till mannen, vid något tillfälle gula rosor som hon menade skulle symbolisera hur han svikit henne när han inte svarade på hennes meddelanden.

Kvinnan gick vid flera tillfällen så långt i sin kontakt med mannen, att hon anlitade andra personer för att lämna lappar till honom eller köra henne hem till hans bostad.

Vid ett tillfälle klädde kvinnan ut sig i peruk och mörka solglasögon och trängde sig in i kommunchefens bostad.

Ska betala skadestånd

Hon döms nu i Blekinge tingsrätt för både olaga förföljelse och hemfridsbrott. Straffet blir skyddstillsyn, men kvinnan ska också betala skadestånd till chefen på 20 000 kronor.

Även chefens fru, som var hemma vid tillfället då kvinnan trängt sig in i bostaden, ska få skadestånd från kvinnan.

Kvinnan har erkänt brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.