Det brann i en lägenhet i Karlskrona på tisdagsmorgonen. Foto: SVT

Allvarligt skadad kvinna förd till sjukhus efter lägenhetsbrand

Uppdaterad
Publicerad

Det började brinna i en lägenhet i ett flerfamiljhus i centrala Karlskrona på tisdagsmorgonen. Rökdykare fick ta sig in och hämta en allvarligt skadad kvinna, som fick föras med ambulans till sjukhus. Polisen utreder om något brott begåtts i samband med att branden startade.

Det var tjugo över fem på morgonen som larmet gick. Räddningstjänst, polis och ambulans ryckte ut till platsen.

Räddningstjänsten med rökdykare, samt polis och ambulans ryckte ut till platsen. Foto: SVT

Rökdykare tog sig in

Rökdykare fick ta sig in i den rökfyllda lägenheten på Trossö i centrala Karlskrona och hämta en skadad kvinna, som fördes med ambulans till sjukhus.

– Rökutvecklingen hade kraftigt påverkat henne, hon var allvarligt skadad och på gränsen till att vara vid medvetande men vid liv. Hon var medtagen, säger Stefan Ericsson, som är insatsledare.

Branden inträffade på Trossö i centrala Karlskrona. Foto: SVT

Allvarligt skadad

Kvinnan fördes till akuten på Blekingesjukhuset i Karlskrona. Vården bekräftar att kvinnan, som är mellan 50 och 60 år, är allvarligt skadad och inlagd på sjukhus.

Jörgen Persson, räddningsledare i beredskap. Foto: SVT

Räddningstjänsten beskriver branden som allvarlig på grund av spridningsrisken eftersom den inträffade i ett flerfamiljshus.

– Det var kraftig rökutveckling från fönstren på bottenplan. Vi tog oss in via gården och in i lägenheten med rökdykare. Branden i sig var ganska lättsläckt men det är allvarligt när det brinner i flerbostadshus med hänsyn till spridningsrisken, säger Jörgen Persson, som är räddningsledare.

Ambulans ryckte ut till platsen. Foto: SVT

Vad som orsakade branden är fortfarande oklart. Polisen ska göra en kriminalteknisk undersökning på platsen för att ta reda på om något brott ligger bakom.

– Det kan misstänkas att någon medvetet eller omedvetet orsakat branden, som lett till personskada, skada på egendom och fara för annan. Brottsrubriceringen är uppskjuten i väntan på utredningen, säger Calle Persson, som är presstalesperson på polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.