Ordförande Ulla Sandgren (S) i Nämnden för arbete och välfärd i Karlshamn, väljer att avsäga sig sina uppdrag efter revisorkritiken. Foto: SVT

Lämnar sina poster i kritiserade nämnden

Uppdaterad
Publicerad

Både ordföranden och vice ordföranden i nämnden för arbete och välfärd i Karlshamn väljer att avgå från sin uppdrag, efter revisorers kritik.

Nämnden har tidigare fått kritik för att ha ”problem med grundläggande styrning av verksamheten samt osäkerhet kring ekonomisk uppföljning”. Nämnden har också dragits med ett underskott på 57 miljoner kronor.

För några veckor sedan krävde Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna i Karlshamn att ordförande och vice ordförande skulle avgå. I dag lät Ulla Sandgren (S) och Sirkka Kahilainen (S) meddela att de båda avsäger sig sina uppdrag.

”På grund av revisionens tillvägagångssätt i sitt arbete väljer jag att avgå från mitt uppdrag som ordförande i nämnden för arbete och välfärd”, skriver Ulla Sandgren i utskicket.

– Vi har fått kritik om bristande kompetens och jag tycker inte det stämmer. Jag har valt att hoppa av utifrån hur revisionen arbetar. De har frågat hur länge vi har suttit som politiker och vad vi har för erfarenheter men jag tycker inte deras kritik är saklig. Nu kommer jag jobba på som politiker men inte som ordförande i nämnden längre, säger Sandgren.

Lars Beckman (M) som är ordförande för kommunrevisorerna säger att de följer sina grundprinciper när de granskar och är oförstående till kritiken.

– Vi låter nämnden och presidium faktagranska de rapporter som vi släpper. I detta fall hade vi vi en intervjuomgång med kommunstyrelsens arbetsutskott där vi diskuterade problematiken kring nämnden. Så vi har följt våra rutiner och det är först nu vi läser kommentarer. För oss är det viktigt att vi dokumenterar vad vi gör, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer