Foto: TT

Landshövdingar i krismöte om fisket i Sydsverige

Uppdaterad
Publicerad

Fisket riskerar att försvinna helt. Det slår nu landshövdingarna i Skåne, Blekinge och Halland larm om, efter ett krismöte där de diskuterat fiskesituationen i sydsverige.

Landshövdingarna i Skåne, Blekinge och Halland har suttit i krismöte i Malmö för att diskutera situationen för fisket. Om inget görs kan fisket försvinna helt.

– För det småskaliga fisket i våra län kan det handla om några år innan det är helt borta, säger Sten Nordin, landshövding i Blekinge län.

Det är framför allt problemen för torsken som var fokus för landshövdingsmötet.

Det var Lenna Sommestad, landshövding i Halland, Sten Nordin, landshövding i Blekinge och Anneli Hulthén, landshövding i Skåne, som träffades för att lyfta frågan gemensamt.

– Vi kommer nu att ha fortlöpande kontakt om det här och i någon form arbeta fram våra idéer för att sedan överlämna till Havs- och vattenmyndigheten, säger Sten Nordin och fortsätter:

– Vi är djupt oroade för framtiden. Läget är mycket kritiskt, framför allt för torsken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.