Länets lyckade export lyftes fram under första maj

Uppdaterad
Publicerad

Första maj firades traditionsenligt med demonstrationståg och tal på flera platser i länet. EU- och handelsminister Ann Linde (S) som talade i både Karlskrona och Karlshamn under dagen lyfte fram Blekinges export under sitt besök.

I går invigde EU- och handelsminister Ann Linde (S) Blekinge exportsamverkan, en satsning som ska hjälpa företag i länet med export, och i dag var exporten ett av ämnena i hennes tal som hölls under socialdemokraternas första maj-firande i Hoglands park i Karlskrona under förmiddagen.

– I Blekinge är det över 19.000 personer som har jobb tack vare exporten direkt eller indirekt, säger Ann Linde.

Enligt siffror från regeringen är Blekinge det län i landet som har ökat sin export mest procentuellt sett sen förra året, med 43 procent.

– Det är väldigt viktigt för hela Sveriges export. Det är viktigt för både tillväxten och jobben, säger Ann Linde.

Socialdemokraterna anordnade förstamaj-firanden i alla länets kommuner och även Vänsterpartiet demonstrerade i Karlskrona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.