Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Långa fängelsestraff efter nattlig yxattack

Uppdaterad
Publicerad

De tre män som en natt i februari i år bröt sig in i en villa i Olofström och försökte hugga de boende med en yxa dömdes i dag till sju års fängelse för mordförsök, hemfridsbrott och grovt olaga hot.

Upprinnelsen till det blodiga dramat var ett bråk tidigare på kvällen, ett slagsmål på en parkeringsplats i Olofström. Tre av männen som var inblandade ville senare på natten göra upp med en fjärde person – och bröt sig därför in i offrets villa där han vid tidpunkten sov tillsammans med sin sambo.

Enligt åtalet ska de tre inkräktarna först ha hotat att döda sambon, innan de gick vidare till mannen i huset, mot vars kropp flera yxslag riktades. Yxan ska bland annat ha träffat ena foten.

Husägaren hade då hunnit beväpna sig med en större jaktkniv, som han vid upprepade tillfällen högg en av de nu dömda männen med i bröstet.

När polis kom till platsen påträffades stora mängder blod.

Tingsrätten dömer de tre objudna nattgästerna till sju års fängelse.

Även den hotade mannen döms till fängelse, i hans fall i tre månader sedan han attackerat en av poliserna som anlände till brottsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.