Till vänster: Jonas Lantto tillsammans med FK Karlskronas sportchef Peter Christenson. Foto: Michelle Hallbeg/SVT

Lantto gör comeback på fotbollsplanen – nu i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Han hade lagt av med fotbollen, efter 274 matcher i Allsvenskan. Efter att ha lämnat Gefle IF för att börja studera i Blekinge, gör Jonas Lantto nu comeback på fotbollsplanen – men nu i FK Karlskrona.

Det blev tolv säsonger i Gefle IF för Jonas Lantto innan han beslutade sig för att lägga skorna på hyllan och flytta till Karlskrona för att börja plugga på Blekinge Tekniska Högskola, BTH.

Men när den lokala klubben FK Karlskrona tog kontakt och frågade om han var sugen på comeback, så tackade han inte nej. Den 1 mars i år skrev han på för division 2-klubben.

– Jag tänkte lägga av, men när jag fick frågan så kände jag suget att spela igen. Det är också ett smidigt sätt att komma in i en ny stad. Jag är bara 31 år, så det är dumt att sluta för tidigt, säger Jonas Lantto.

Meriterad spelare

Han har nu sökt både maskinteknik och fysisk planering på BTH och tror inte att det kommer bli några problem att kombinera fotbollen med studierna.

– Fotbollsplanen och skolan ligger vägg i vägg, så det blir nog inga problem.

Karlskrona FK har fått hjälp av flera sponsorer för att kunna få Lantto till laget.

– Han är den mest meriterade spelaren vi haft. Vi ser många vinster med honom, då han har grym rutin och har varit med så pass länge. Han kommer bidra med proffsighet och bli en stark mentor och förebild för våra yngre spelare, säger FK Karlskronas sportchef Peter Christenson.

Jonas Lantto

Spelat i Gefle IF mellan 2007 och 2018.

Totalt blev det 274 matcher och 27 mål i Allsvenskan.

I Superettan blev det 57 matcher och tre mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.