Utredningen har gjort att man nu känner sig trygg med examinationerna igen, enligt Eva Pettersson, prorektor på BTH. Foto: SVT

Utredning: BTH-studenter fick fel examinator

Uppdaterad
Publicerad

En intern utredning på Blekinge Tekniska Högskola visar att minst 15 studenter på sjuksköterskeprogrammet ska ha examinerats av fel lärare, någonting som Sydöstran och BLT rapporterade om under lördagen.

I högskolans betygssystem ska den programansvariga för sjuksköterskeprogrammet varit registrerad som examinator, trots att hon egentligen inte skulle varit det.

Högskolan har nämligen aldrig rensat systemet, då det inte funnits några rutiner för det. Den programansvariga ska därmed ha examinerat studenter utan att ha varit utsedd som examinator av högskolan.

Prorektor Eva Pettersson berättar att man nu har rensat systemet och att endast rätt examinatorer har möjlighet att examinera studenterna, samt att rutiner kring examinationer uppdaterats.

– Detta är nog inget som studenter ens har reagerat på, de har inte blivit felaktigt bedömda för personen har full kompetens. Det är bara fel rent formellt, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer