Foto: SVT/Erik Alfredsson

Buss med skolbarn körde fel – krockade med bro

Uppdaterad
Publicerad

En linjebuss med ett cirka tjugo barn körde fel och fastnade under en bro i Nättraby i Karlskrona kommun. Inga personer ska ha skadats men barnen är chockade.

Strax innan tre på måndagseftermiddagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till en bussolycka på väg 678 mellan Nättraby kyrka och trafikplats Nättraby.

Det visade sig vara en linjebuss full med barn som försökt köra under en viadukt och fastnat då bron var lägre än bussen.

– Det är ungefär 20 barn i åtta- till tioårsåldern som var resenärer. Jag har inte hört om några personskador men de är naturligtvis chockade av situationen, säger Mats Knutsson, trafikchef på Bergkvara buss.

Körde fel väg

Enligt trafikchefen på Bergkvara buss körde bussen på en sträcka som den inte brukar köra på.

– Detta är en som har kört fel på linjen. Jag har inte varit i kontakt med busschauffören men det är väl skyltat på platsen med varningar och annat, säger Mats Knutsson.

Hur ser du på detta?

– Vi ser ytterst allvarligt på detta och kommer vidta åtgärder omgående, säger Mats Knutsson.

Enligt polisen ska det inte finnas några personskador.

De yngre skolbarnen ska enligt uppgift ha körts tillbaka till skolan i en annan buss för att prata om det som hänt.

En linjebuss där barn var resenärer fastnade under en viadukt vid Nättraby i Karlskrona. Foto: SVT/Erik Alfredsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.