Tom kajak hittad i sjö – misstänkt drunkning i Karlshamn

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan åtta på onsdagskvällen anträffades en tom kajak i Älmtasjön i Karlshamns kommun. En person, en man i 55-årsåldern, är försvunnen och eftersöks av polis. Enligt uppringare till SOS Alarm skulle mannen ha paddlat ut i sjön tidigare under kvällen.

– Man har fått information om att en man skulle ut och paddla, och nu har man sett en tom kajak ute i vattnet och blivit orolig, säger Ola Nilsson, teamledare på SOS Alarm.

Det blev en stor sökinsats på platsen där räddningstjänst, ambulans, polis och helikopter deltog.

Vid 22-tiden meddelade polisen att personen, en man i 55-årsåldern, fortfarande inte anträffats. Räddningstjänst och helikoptern har avvecklat från platsen men polisen är kvar och söker.

– Han är inte anträffad än, och förmodligen kommer det att upprättas en anmälan om försvunnen person, sa Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen.

Senare under kvällen avslutades sökinsatsen helt. En anmälan om försvunnen person har upprättas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.