Foto: SVT/Towe Olsson

Gasexplosion på industri i Asarum

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänst larmades under fredagseftermiddagen till en brand på en industri i Asarum i Karlshamns kommun. En person har förts till sjukhus efter att ett gasverk exploderat.

– Vi har fått information om att ett gasverk har exploderat. Ett par patruller från oss och räddningstjänsten är beordrade för kontroll av vad som har hänt där, säger Sara Andersson på polisens presstjänst.

Larmet kom strax efter klockan tre på fredagseftermiddagen. Enligt räddningstjänsten handlar det om en mindre brand som uppstått efter en explosion i en vätgasprocessor för tillverkning av vätgas.

Flera styrkor från Karlshamn och Svängsta larmades till platsen. Även polis och ambulans kallades till platsen. En person fördes med ambulans till sjukhus. Enligt BLT ska personen ha fått lindriga skador och redan under kvällen kunnat lämna sjukhuset.

Räddningstjänsten har kontrollerat och ventilerat byggnaden. Vid halv fem-tiden var bara en av räddningstjänstens styrkor kvar på platsen och ägaren ska bevaka anläggningen under kvällen.

Det är oklart i nuläget vad som orsakat explosionen.

– Det kommer troligtvis att utredas som en arbetsplatsolycka, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.