Foto: Erik Alfredsson

Avspärrningarna vid polishuset hävda – misstänkt bomb var tält

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt farligt föremål hittades vid polishuset i Karlskrona. Fastigheter i närheten utrymdes och bombgruppen har skickats till platsen. Men föremålet visade sig vara ofarligt. Enligt polisen var det ett tält invirat i pressening.

Larmet kom vid 8.40 om att ett misstänkt farligt föremål hittats i närheten av polishuset.

– Det är en polispatrull som sett föremålet och som sedan slagit larm. Jag vet inte om förmålet hittades direkt utanför polishuset, men det är i närheten, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.

Enligt polisen har det inte riktats några hot mot polisen eller verksamheterna som ligger i närheten.

Fastigheter i närheten utrymdes

Händelsen gjorde att polisen utrymde fastigheter i anslutning till föremålet. Bland annat ett antal bostadshus, en vårdcentral och en del av ett hotell. Polishuset blev däremot inte utrymt.

Nationella bombskyddet kom till platsen vid 11.45. Cirka 20 minuter senare var föremålet omhändertaget. Ett föremål som visade sig vara helt ofarligt.

Polisen uppger att föremålet varit ett tält invirat i pressening med tejp runtom.

I nuläget misstänker inte polisen att någon lämnat föremålet med avsikt att se ut som en bomb. Man misstänker i nuläget inte något brott.

– Det var ingenting skrivet på föremålet, det har inte uttalats några hot på förhand och föremålet hade inte lämnats på entrén till polishuset. Vi får se vad det blir av det när vi är helt klara, men förmodligen blir det inte några brottmisstankar alls av det hela, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.