Mordförsök i Ronneby – man på sjukhus med stickskador

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick larm om en stickskadad man i en bostad i Ronneby kommun under lördagseftermiddagen. Mannen fördes till Blekingesjukhuset och en person är nu anhållen för mordförsök.

Enligt polisen handlar det om stick- eller skärskador. Polisen följde med mannen, som är i 40-årsåldern, till sjukhuset på lördagskvällen för att förhöra honom närmare om omständigheterna.

Polisen rubricerade händelsen inledningsvis som misshandel, men ändrade under kvällen till försök till mord, alternativt dråp.

– Skadorna är av sådan art att det rubriceras som mordförsök, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Bostaden spärrades av under lördagskvällen och polisens tekniker fick undersöka platsen. Polisens tekniker arbetar i anslutning till den bostad där mannen anträffats.

En person anhållen

En person har under natten frihetsberövats och är nu anhållen, för försök till mord.

– Det är uppsåtet eller likgiltigheten i gärningen, hur det hade kunnat sluta som gör att det blir mordförsök, förklarar Sara Andersson på polisens ledningscentral.

I nuläget vill polisen inte ge fler uppgifter om personen, med hänsyn till en känslig utredning.

Den skadade mannen opererades under natten till söndag och vårdas på sjukhus under söndagsmorgonen, men tillståndet uppges vara stabilt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.