Tåget stod stilla mellan Åryd och Edstorp under någon timme i väntan på att polis och räddningstjänst sökte av området längs spåret. Foto: Fredrik Kronholm/Videoproducenten

Ingen förklaring till misstänkt tågkollision

Uppdaterad
Publicerad

Vid kvart i tio kom larm om en tågolycka i Karlshamn. Lokföraren upplevde att han kört på något, men varken polis eller räddningstjänst har, trots intensivt letande, hittat någonting i spåren.

Räddningstjänst och polis larmades på söndagsmorgonen till Karlshamn efter en befarad tågolycka med ett Öresundståg. De första uppgifterna till SOS rörde någon form av kollision eller urspårning, men det har hittills inte gått att hitta någon förklaring till kollisionen.

– Lokföraren uppav att han har kört på någonting. Vi har varit ute på plats för att kontrollera en kilometer längs spåret, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.

Även räddningstjänsten har varit ute och letat men inte heller de har hittat någonting.

Inget blod på loket

– Man har också kontrollerat själva loket och tittat på om det fanns blod eller något annat på det som tyder på att ett djur eller en människa kommit till skada men det fanns inget sådant, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.

Järnvägskorsningen vid väg 634 från Märserum till Ängadal stoppades på polisens begäran men stoppet hävdes igen kring 10.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.