Spår har hittats i närheten av Spandelstorpskolan. Enligt Länsstyrelsens viltvårdare rör det sig troligtvis om hundspår. Foto: SVT

Larm om varg i Karlskrona – elever hölls inne

Uppdaterad
Publicerad

En varg ska ha siktats i Spandelstorpsområdet i Karlskrona under tisdagsmorgonen. Elever på Spandelstorpskolan och Kättilsmåla skola hölls inomhus under dagen. Efter att viltvårdare undersökt spåren visade det sig att det troligtvis rört sig om en hund.

Det var polisen som larmade viltvårdare om att en varg skulle ha siktats i Spandelstorp i Karlskrona strax innan nio på morgonen.

– Vi fick in ett samtal om att man har sett en varg vid skolan i Spandelstorp. Enligt rapporten ska den också ha syns till i Jämjö, säger Kim Hild, presstalesperson på polisen.

En säkrad observation av varg i Jämjö, två mil utanför Karlskrona, gjordes under söndagen, och under måndagen gjordes ”troliga observationer” i Spandelstorpområdet.

Spår har hittats i närheten av skolan. Mest troligt rör det sig om hundspår, men viltvårdaren har fått uppgift om vargspår i närheten. Foto: SVT

Viltvårdare genomförde sökningar i området kring skolan. Under tiden hölls elever på Spandelstorpskolan inomhus.

Det är inte bekräftat att det finns en varg, men det skulle göras eftersök. Viltvårdaren tyckte att vi kunde ha ute barnen om vi hade koll, men vi har en stor skolgård som är lite skogslik. Vi vill inte riskera något utan tar det säkra före det osäkra, säger Tina-Mari Jonasson, rektor på Spandelstorpskolan.

Senare på eftermiddagen visade det sig att de två observationer som gjorts i Spandelstorpsområdet troligtvis rörde sig om en hund, enligt Länsstyrelsens viltvårdare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Karlskrona

Mer i ämnet