Foto: TT

Last med skyddsutrustning framme i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Tillgången på skyddsutrustning på Blekingesjukhuset är säkrad för en tid framöver. I dag anlände en större last med munskydd, visir och förkläden.

– Vi är väldigt glada att vi har kunnat lösa detta. Det var otroligt viktigt, säger Emma Stjernlöf (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Under måndagskvällen landade ett plan från Kina i Sverige – lastat med skyddskläder till vården. Det handlar bland annat om över en halv miljon munskydd och över en halv miljon förkläden samt 40 000 visir, enligt Aftonbladet.

Skyddsutrustningen delas ut till flera sjukhus i Stockholm, men även till Länssjukhuset i Kalmar, Norrlands Universitetssjukhus och Blekingesjukhuset.

Corona i Blekinge

Hur länge den nya skyddsutrustningen räcker beror på hur många patienter som kommer behöva sjukhusvård den närmaste tiden men enligt Emma Stjernlöf är tillgången säkrad omkring tio veckor framåt.

– Vi har medarbetare som arbetar hårt varje dag för att få tag på utrustning. Jag är djupt imponerad över deras insats. Nu känns det som att vi har tryggat upp, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet