Foto: TT

Lindrigare influensasäsong än tidigare år

Publicerad

Årets influensasäsong i Blekinge ser ut att bli lindrigare än vad den har varit tidigare år. Men det är fortfarande ett par veckor kvar tills den når sin höjdpunkt.

Influensan har slagit till mot Blekinge, något som märks inte minst i klassrum och på sjukhuset.

– Det är många som är sjuka, många skolelever som är hemma. Men inlagda på sjukhuset har vi inte så många patienter ännu. Denna säsongen har varit lite lindrigare, men vi räknar med att vi kommer få ytterligare ökning de närmaste två veckorna, säger Bengt Wittesjö, smittskyddsläkare på Blekingesjukhuset.

Bengt Wittesjö tror att antalet fall kommer att öka i ett par veckor till, för att sedan mattas av och försvinna någon gång i början av april.

– Det bästa skyddet är att vaccinera sig om man hör till riskgrupperna, alltså äldre och folk med olika kroniska sjukdomar. Annars gäller att vara noga med handhygienen och stanna hemma om man är sjuk för att undvika spridning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.