Ser ni kättingen på bilden? Nu har den plockats bort av kommunen, efter det farliga sabotaget. Foto: Privat

Livsfarligt sabotage på Ronnebygatan

Uppdaterad
Publicerad

Vid två tillfällen har någon tagit bort en gul vattenslag som täcker en kätting som spärrar av Ronnebygatan i Karlskrona.

I mörkret syns inte kättingen och flera olyckor har inträffat.

Kättningen med den gula vattenslangen har spärrat av Ronnebygatan i tio år.

– Vid två tillfällen på senare tid, senast i onsdagskväll, har någon tagit bort den gula slangen, säger trafikingenjör Johan Lindh.

Han känner bara till att en cyklist cyklat in i kättingen. SVT Nyheter Blekinge har varit i kontakt med Mattias Andersson, mannen som cyklade in i kättingen.

LÄS MER: Han cyklade in i farliga kättingen

Och på sociala medier rapporteras om fler personer som ska ha skadats – både gående och cyklande – för att de inte sett kättningen.

Direkt livsfarligt

– Det här tilltaget är direkt livsfarligt, säger Johan Lindh, som inte vet vem som ligger bakom sabotaget.

Nu har gatukontoret tagit bort kättingen och den kommer att ersättas med pållare.

Johan Lindh, gatukontoret Foto: Anna Börje/SVT

– Vi hoppas att pållarna är på plats till midsommar. Fram tills dess kommer vi inte ha någon avspärrning alls utan hoppas att förbudsskyltarna ska stoppa bilister från att köra in på Ronnebygatan mellan klockan 11 och 05.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.