Foto: Johan Nilsson/TT

Lokalpolitiker åtalas för penningtvätt efter misstänkt kidnappning

Uppdaterad
Publicerad

En lokalpolitiker i Blekinge åtalades under fredagen misstänkt för penningtvätt. Enligt DN misstänks han ha tagit emot 40 000 kronor av en nära anhörig, som i sin tur misstänks ha fått pengarna genom att ha kidnappat och utpressat en annan person.

Dramat ska ha utspelats i februari förra året, men först i oktober begärdes en man häktad misstänkt för människorov och utpressning. Enligt Dagens Nyheter ska en person ha hållits fången under flera dagar och pressats på ett stort belopp pengar.

Delar av utpressningsbytet ska då ha swishats till lokalpolitikern, som i sin tur skickade vidare pengarna till en annan. Offret ska även ha hållits fången i lokalpolitikerns hem, misstänker åklagaren.

Nu åtalas lokalpolitikern för penningtvätt. Mannen har politiska uppdrag i en kommun i Blekinge.

Han nekar till brott, och säger till Dagens Nyheter att ”det här är en jävligt trasslig historia som jag motvilligt har blivit indragen i”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.