Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Patrik Krupa, gruppledare för Moderaterna i Olofström. Foto: SVT

M vill drogtesta alla anställda och politiker i kommunen

Publicerad

Alla som anställs i Olofströms kommun drogtestas idag. Men Moderaterna vill gå längre. De vill införa slumpmässiga drogtester på anställda – och politiker.
– Ska vi ha nyktra, friska engagerade anställda, bör politiker föregå med gott exempel, säger Patrik Krupa, gruppledare för Moderaterna i Olofström.

Det är i en motion till kommunstyrelsen som Moderaterna föreslår utökade drogtester bland anställda i kommunen och politiker.

– Vi vill att man ska kunna slumpvis drogtesta under hela anställningen, säger Patrik Krupa.

”Kan bli kritiska röster”

I det kommunala bostadsbolaget Olofströmshus, där Patrik Krupa sitter med, har styrelsen beslutat om slumpmässiga tester för anställda och politiker. Nu vill Krupa testerna gäller anställda i hela kommunen, för att fånga upp missbruksproblem.

– Det kan säkert bli kritiska röster och kan kanske kännas integritetskränkande men jag tror i det stora hela att det gör stor nytta, säger Patrik Krupa (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer