Malik Al Massri Foto: SVT

Malik, 10, rensar pojkrummet – skänker till välgörenhet

Publicerad

Malik Al Massri, 10, i Karlshamn har rensat bland sina leksaker för att skänka till de som inte får några julklappar – och nu har han fått hela klassen att hjälpa till med insamlingen.
– Jag ville göra det här för att barn som inte har möjlighet att få paket ska kunna få det nu vid jul, säger han.

Tioårige Malik Al Massri i Karlshamn rensade bland sina saker och insåg att det var mycket som han inte behövde. Han bestämde sig då att skänka prylarna till bättre behövande – och nu har han fått flera elever på Prästslättsskolan att göra samma sak.

– Det är jättehäftigt det här. Jag hoppas att fler skolor vill göra detta. För det är nog många barn precis som jag som har massor av leksaker som man ändå inte leker med.

Överlämnas i morgon

Han har samlat ihop saker hemma i pojkrummet i Karlshamn och har slagit in paket som i morgon kommer att överlämnas till socialtjänsten.

– Jag använder ändå inte alla mina leksaker. Så det är lika bra att någon annan får ha roligt med dem istället. Många av mina vänner tycker att jag är fin som gör detta.

Nu har flera elever på Prästslättssskolan följt Maliks idé.

– Jag har tagit med ett smurfhus hemifrån. Det ska passa alla yngre barn, säger klasskamraten Elias Risbaras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer