Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Målsägandebiträdet Henrik Månsson företräder den försvunne 57-åringens föräldrar. Foto: SVT

Målsägandebiträdet: ”Ovissheten har varit frustrerande för familjen”

Uppdaterad
Publicerad

De kvarlevor som hittats i Karlskrona skärgård under måndagen kan enligt polisen misstänkas tillhöra den försvunne 57-åringen. Polisen beskriver fyndet som ett genombrott i utredningen men för föräldrarna till 57-åringen togs beskedet emot med blandade känslor.

Målsägandebiträde Henrik Månsson som företräder 57-åringens föräldrar har efter polisens fynd som presenterades under måndagen haft kontakt med föräldrarna.

– Det är blandade känslor. Både lättnad över att man hittat något som kan vara han och sorg över att han då verkar vara död, säger Henrik Månsson, målsägandebiträde.

”Känner en stor osäkerhet”

Det är inte fastställt att kvarlevorna är den försvunne mannen men polisen har underrättat 57-åringens anhöriga. En rättsmedicinsk undersökning ska nu göras för att identifiera personen.

– De känner en stor osäkerhet eftersom de inte heller vet exakt vad polisen hittat. Vi får helt enkelt avvakta den fortsatta processen, säger Henrik Månsson.

Den 57-årige mannen i Karlskrona har varit försvunnen sedan den 25 juli. Händelsen utreds som mord och två personer med koppling till mannen är misstänkta.

– Min roll är att vara ett stöd genom hela processen och förklara vad som händer, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet