Man dog i gymnastiksal – hjärtstartare var inlåst

Uppdaterad
Publicerad

En man i Olofström avled för ett par veckor sedan i en gymnastiksal i Olofström. Först senare visade det sig att det fanns en hjärtstartare i byggnaden, något som kanske hade kunnat rädda mannens liv.

Mannen föll ihop under ett träningspass i en gymnastiksal på en skola i Olofström. Trots en räddningsinsats av personer på plats vaknade inte mannen till liv, det skriver BLT.

Efter 20 minuter kom räddningstjänsten med en hjärtstartare men mannens liv gick inte att rädda. Först efter räddningsinsatsen upptäcktes det att det fanns en hjärtstartare i skolans undervisningslokaler som var inlåst och larmad, skriver tidningen.

Händelsen har nu fått Olofströms kommun att reagera och nu ses kultur- och fritidsförvaltningens verksamheter som skolor, simhallen och på biblioteket över för att kontrollera var det finns hjärtstartare och inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.