Foto: Patric Söderström/ TT

Man frias från mordförsök efter knivdåd i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

I november i fjol häktades en man i 30-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Mannen hade knivhuggit en annan man i 30-årsåldern. Under måndagen föll domen i Blekinge tingsrätt och mannen frias.

Det var under en torsdagseftermiddag i november som en skadad man anträffades av förbipasserande i centrala Ronneby. Mannen fördes till sjukhus för sina skador.

Senare samma dag greps en man misstänkt på sannolika skäl för mordförsök på den knivskadade mannen.

Frias helt

Under måndagen avgjordes ärendet i Blekinge tingsrätt och den åtalade mannen frias helt. Han stod åtalad för både försök till mord och grov misshandel. Men eftersom tingsrätten anser att det inte är ställt utom allt tvivel att den misstänkte inte handlat i nödvärn så väljer man att fria.

Den åtalade har hela tiden hävdat nödvärn och nu väljer alltså tingsrätten att gå på den linjen.

– Det var en tydlig nödvärnssituation så det här var ett väntat utfall. Det är skönt att rättvisan fungerar som den ska, säger Torgny Palm, den åtalde mannens advokat.

SVT Nyheter Blekinge har sökt åklagaren i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.