Blekinge tingsrätt Foto: TT

Högg man i bröstet med kniv – häktas

Uppdaterad
Publicerad

En man har häktats på sannolika skäl misstänkt för mordförsök efter att en skadad man anträffats i centrala Ronneby i torsdags. Enligt åklagare har han huggits flera gånger med kniv.

Det var under torsdagseftermiddagen som en skadad man anträffades av förbipasserande i centrala Ronneby. Mannen fördes till sjukhus för sina skador.

Enligt åklagare Love Lundin så ska mannen ha huggits flera gånger med en kniv i buken, bröstkorgen och även fått skador på händerna.

– I dag ska han vara stabil efter operation, så som jag förstått det. Vi har kunnat höra honom och ska göra det igen, berättar han.

Nekar till brott – handlade i nödvärn

Den misstänkte greps senare under torsdagen misstänkt för försök till mord. De två männen, som båda är i 30-års åldern, ska vara bekanta till varandra.

Mannen har nu häktats och åtal ska ges senast i slutet på november.

– Mannen förnekar brott. Han menar att det är han som har blivit anfallen och handlat i nödvärn, säger försvarsadvokat Torgny Palm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.