Mannen uppger att han blev attackerad av ett ungdomsgäng på tåget. Foto: TT/arkiv

Man i permobil anmälde rån och misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En permobilburen man har anmält att han blev misshandlad och rånad på ett tåg under lördagseftermiddagen. En medresenär ska ha stoppat misshandeln men sedan hoppat av tåget.

Mannen, som är född 1961, var på väg från Göteborg till Ronneby. Enligt hans anmälan attackerades han av tre ungdomar någonstans mellan Karlshamn och Bräkne-Hoby. Ungdomarna ska både ha slagit honom och tagit både hans id- och kontokort samt en biljett som låg i väskan.

Vill komma i kontakt med medresenär

– Händelsen är rubricerad som misshandel och försök till rån. Men för att få klarhet i det här ska vi begära den kameraövervakning som brukar finnas i tågvagnar, säger Peter Andersson, inre befäl på polisen i Karlskrona, till SVT Nyheter Blekinge.

Det ska enligt honom också finnas uppgifter om att en medresenär hjälpt mannen att avbryta rånet. Men den personen gick enligt mannens vittnesmål av i Bräkne Hoby. Polisen vill nu komma i kontakt med hen.

Klagade över smärtor i bröstet

Ambulans tillkallades när mannen gjorde sin anmälan, men när de kom till platsen ville han först inte följa med. Först senare under kvällen kontaktades ambulans igen efter att mannen klagat över smärtor i bröstet. Han följde då med ambulansen till sjukhuset men det är oklart hur allvarliga hans skador var. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.