Mannen ska ha krossat rutorna vid polishuset i Karlskrona. Foto: SVT

Man kastade sten – polisen avlossade varningsskott

Uppdaterad
Publicerad

Polisen avlossade inatt varningsskott när en man gick till angrepp med sten mot en patrull. Innan händelsen ska mannen ha krossat fönster på polisstationen i Karlskrona. Trots polisens varningsskott fortsatte mannen sitt stenkastande, och flydde sedan in i ett bostadshus.

Det var strax före klockan 23 som larmet om händelsen kom in efter att allmänheten uppmärksammat mannen som är  i 30-årsåldern.

Ett vittne följde efter mannen på avstånd efter det att han krossat polisstationens rutor, och kunde sedan dirigera en polispatrull till platsen där mannen befann sig. När polisen konfronterade honom kastade han sten mot patrullen – som avlossade varningsskott.

– Man kände att det uppstod ett nödvärnsläge och därför valde man att skjuta ett varningsskott för att få personen lugnare. Det var en insats där man tog det säkra före det osäkra, säger Tobias Halldén, jourhavande förundersökningsledare polisen Karlskrona.

Mannen ska ha krossat rutorna vid polishuset i Karlskrona. Foto: SVT

Greps i hemmet

Mannen fortsatte dock kasta sten och flydde sedan in i ett bostadshus, där han vid 00-tiden fortfarande ska ha befunnit sig.

– Där kan han sedan gripas och det gick lugnt till väga, säger Tobias Halldén.

Mannen sitter nu anhållen misstänkt för skadegörelse och försök till grov misshandel mot polisman. Förhör ska hållas med mannen under dagen och polis och åklagare söker vittnen till händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.