Mannen är misstänkt för flera stölder under nyårsnatten. Foto: TT

Man misstänks för tre inbrott under nyårsafton

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern misstänkts för flera inbrott under nyårsnatten. Han greps under kvällen för ett bilinbrott i Ronneby och när polisen senare under natten larmades till en pizzeria i Karlskrona greps samma man.

Det var vid 19-tiden som mannen togs på bar gärning av en förbipasserande, när han hade brutit sig in i en bil i de centrala delarna av Ronneby. Personen som larmade polisen följde efter mannen som sedan kunde gripas av polisen.

Mannen, som är i 50-årsåldern, släpptes men skulle snart misstänkas för fler stölder.

Tog sig in i parkerad husbil

Vid 03-tiden under nyårsnatten larmades polisen till en pizzeria i Karlskrona efter att någon hört en ruta krossas. En väktare och polisen kom till platsen och kunde gripa en man som visade sig vara samma man som gripits tidigare under kvällen i Ronneby.

– Han är även misstänkt för att ha gjort inbrott i en husbil i Karlskrona, säger Peter Andersson, inre befäl på polisen.

Exakt vad mannen har stulit vid inbrotten är oklart men bland annat ska mannen ha stulit alkohol, enligt polisen.

Lugn nyårsnatt

I övrigt säger polisen att det varit en relativt lugn nyårsnatt.

– Det har varit som en hektisk helgkväll med inslag av fyrverkeriskjutningar, patrullerna har haft mycket att göra men det har varit hanterbart, säger polisens pressinformatör Fredrik Bratt.

Under nyårsaftonens kväll får polisen larm om att ungdomar skjuter raketer och tänder eld på fågelholkar i en park i Karlskrona.

I Sölvesborg får polisen in larm om att ungdomar skjuter med raketer och att det ska vara bråk på platsen. Enligt vittnet ska det ha handlat om 15-20 personer, varav många ska ha varit berusade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.